| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Zdrowie, Bezpieczeństwo i E-Palenie dyskusje o wpływie e-palenia na zdrowie i bezpieczeństwo |
![]() |
| | LinkBack (3) | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Analogi paliłem od jakiś 4 lat po paczce lajtów dziennie, parę razy miałem przerwy po ok miesiąc ale jakoś tak zawsze czegoś brakowało.. Od dwóch tygodni palę e-papierosa, czuję wreszcie zapach, a to chyba najbardziej wnerwiało mnie w analogach Ogólnie do e-palenia jestem nastawiony bardzo pozytywnie. Jednak pojawił się mały problem - gdy kładę się do łóżka i usypiam - pojawia się strasznie uciążliwe łaskotanie w oskrzelach co skutkuje odruchowym kasłaniem. W efekcie, po godzinie kaszlu zanim uda mi się zasnąć czuję się jakbym miał poparzone drogi oddechowe. Przy analogach nie miałem czegoś takiego. Nie jestem alergikiem. Z początku myślałem że to kwestia za mocnego liquidu (wiśnia 18mg) więc kupiłem 14mg i none. Nawet liquid bez nikotyny powoduje u mnie takie skutki uboczne (co prawda garło nie drapie przy zaciąganiu, ale w nocy zaczyna się koszmar). Wiecie jaka może być tego przyczyna? Boję się o zdrowie i nie wiem, czy każdy e-palacz tak ma na początku zanim organizm się przyzwyczai czy tylko ja nie toleruję jakiegoś składnika? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Zapraszam do lektury Domyślnie Drogi oddechowe - początki e-palenia (wydzielony) (Drogi oddechowe - początki e-palenia (wydzielony))
__________________ ### Nauczyłem się jednego, nie "ciągnę" byle czego ### Janty eGo / KR 808D-1 / Joye Stick V3 / King M401 / Cigare Elite 150 / TANK 1100 SOLO / Cała masa innych gratów... Wirtualny Hel |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Ja zaś proponuję zwiększyć ilość wypijanej wody, gdyż liquid na bazie PG osusza gardło oraz dla spokoju wizytę u lekarza laryngologa.
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Przeczytałem już wcześniej podany temat, wynika z niego że raczej takie objawy są po bardzo długim czasie palenia, 4 lata zaś to chyba nie aż tak długo? poza tym po miesięcznym odstawieniu palenia analogów kasłałem co prawda, ale nie w taki sposób. Dużo mniej i czułem że odkrztuszam ten cały syf z płuc. A teraz czuje wyraźne podrażnienie. Spróbuję odstawić e-papierosy na kilka dni i zobaczymy czy objawy ustąpią. Jeśli tak, pobawię się w liquidy na glicerynie lub VG, zobaczymy. Jeśli ktoś miał podobne objawy proszę o wypowiedź w jakich one powstały okolicznościach i w jakich ustąpiły. Aa i płynów staram się pić naprawdę dużo. Wiecie może czym objawia się alergia na PG?
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
Tylko ja paliłem analogi 31 lat. E-palę około 40 dni. Coś musi być na rzeczy!
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Zawsze i do znudzenia będziemy powtarzać, że jeżeli cokolwiek w Waszym stanie zdrowie budzi niepokój powinno się to skonsultować z lekarzem. Swego czasu można było zapoznać się z opiniami, że może to być jeden z objawów oczyszczania organizmu. Po okresie zatruwania substancjami smolistymi rzęski pobudzają się do prawidłowej pracy. Jeszcze raz powtarzam jeżeli cokolwiek powoduje niepokój, powinno się zgłosić do lekarza. |
|
| |||
| |||
|
Palę joya i kamikaze od 2 miesięcy i owszem czuję łaskotanie w gardle ale nie mam kaszlu może dlatego że piję dużo mleka i jogurty.Wcześniej paliłem 30 lat po paczce dziennie,dlatego teraz nic mnie nie skłoni do powrotu palenia odzyskałem węch,nie tyję i wraca kondycja.
|
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| cały, e-palarnia, e-palenie, e-papierosy, forum, liquid, liquidu, liquidy, papierosy, problem, skład, wiśnia, zdrowie |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |
LinkBacks (?)
Linki zwrotne tego tematu: http://forum.e-palarnia.com/zdrowie-bezpieczenstwo-i-e-palenie/1436-askotanie-w-oskrzelach.html | ||||
| Dodane przez | For | Type | Data | |
| łaskotanie w oskrzelach/płucach - Szukaj w Onet.pl | This thread | Refback | 21-04-2012 13:24 | |
| e-papieros czy skutkuje - Szukaj w Onet.pl | This thread | Refback | 03-04-2012 17:37 | |
| laskotanie w plucach - Szukaj w Onet.pl | This thread | Refback | 19-03-2012 02:27 | |