| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Zdrowie, Bezpieczeństwo i E-Palenie dyskusje o wpływie e-palenia na zdrowie i bezpieczeństwo |
![]() |
| | LinkBack (1) | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Biełmory to inna bajka ![]() Też ich próbowałem kiedyś na poligonie. Towarzysze pytali, czy ja narkoman skoro chcę te fajki |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
To, że palenie w młodym wieku zaburza prawidłowy rozwój organizmu jest oczywiście bezsprzeczne, ale nie możemy też zapomnieć, że był to podstawowy straszak naszych mamusi, dla ciekawych eksperymentów podrostków. Zapewne każdy z Was usłyszał kiedyś te znamienne słowa. Pal papierosy a nie urośniesz! Pozostaniesz mały |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
<patrzy na swoje zdjęcie obok Dagora> taaa... Mały... No, ale Napoleon też był mały, a jaki Wielki! ![]() Wracając do tematu: pisałem gdzieś już, że jest to kwestia blokowania przysadki mózgowej, odpowiedzialnej za hormon wzrostu... Tylko pytanie czy to tylko to? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Quasi - zawsze mozesz pojsc na kuracje jeszcze nie jestes za stary ![]() Dlaczego NFZ nie refunduje kuracji hormonem wzrostu HORMON WZROSTU - jak naturalnie podnieść jego poziom? Leczenie hormonem wzrostu - Hormony Wzrostu - ranking preparatów zawierających hormon wzrostu | HormonyWzrostu.pl przy okazji dla osiagniecia lepszy rezultatow nie tylko wzwyz, ale i wszerz mozesz zapisac sie na silownie ![]() oczywiscie na silowni nie mozna przesadzac, bo pojdzie tylko wszerz to tak pol zartem, pol serio |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Jeśli chodzi o szkodliwość analogów to Davidoff pozostał marką zawierającą w 100% tytoń, reszta jest pełna chemii. Odnosząc się do wzrostu to ja mam 1,9 m a kopciłem od 6 klasy, także raczej kwestia genów, ale kto wie może byłbym wyższy teraz? :-D |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
No dobra, ale to co dokładnie jest tą przyczyną? Nikotyna blokuje? @Janko: a skąd te informacje o Davidoffach? Ostatnio edytowane przez devonsix ; 14-05-2010 o 15:40 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Coś w tym niewątpliwie jest - większość znajomych palących od młodego wieku zatrzymała się we wzroście. Ja również. Z tym że kiedy zacząłem palić w wieku 13 lat(pieprzony chcący zaszpanować przed innymi gówniarz) miałem już 193cm wzrostu. Teraz mam 21lat, 197cm wzrostu(chociaż 194 w dowodzie ) - jak widać w ciągu 8 lat kiedy dalej powinienem rosnąć przybyło mi tylko 4cm.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Nie wiem, jak z tym jest, ale palę od 16-go roku życia, bo też byłem i - z tego, co pamiętam - mniej więcej wtedy przestałem rosnąć, no może nie do końca, bo przybyło mi potem jeszcze jakieś 3 cm , więc teraz mam dokładnie 171 cm.Z drugiej jednak ktoś gdzieś kiedyś sformułował, na podstawie statystyk, wzory na wzrost dorosłego potomstwa w zależności od wzrostów jego rodziców. I tak wzrost syna (dorosłego), to średnia wzrostów rodziców plus 10 cm, natomiast córki (dorosłej) - takaż sama średnia plus 5 cm. W moim przypadku, to by się prawie zgadzało, bo mój ojciec miał 170, zaś matka 150 cm.
__________________ ![]() Do 30.03.2010: 26 lat analogów x ~1,5 paczki dziennie ≈ 285 000 sztuk. Od 07.04.2010: 1 analog na 2-3 dni. Ostatni analog: 17.08.2010 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Polska Strona Freesco | NND Linux Router | CDN Linux - Router i Serwer |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| davidoff, ego, fajki, forum, king, nikotyna, papierosy |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |
LinkBacks (?)
Linki zwrotne tego tematu: http://forum.e-palarnia.com/zdrowie-bezpieczenstwo-i-e-palenie/1571-papierosy-a-wzrost.html | ||||
| Dodane przez | For | Type | Data | |
| e-ni.pl | This thread | Refback | 09-05-2010 23:18 | |