| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Zdrowie, Bezpieczeństwo i E-Palenie dyskusje o wpływie e-palenia na zdrowie i bezpieczeństwo |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Sluchajcie, pale juz ok. 2mies elektorniczne. Zauwazylem, ze mam strasznie wysuszona skore i usta. Zaczyna sie po kilku godzinach przetluszczac, wyskakuja mi male krostki w bliskich okolicach ust zwlaszcza... Czy to mija? Slyszalem, ze to normalna reakcja organizmu, ale czy juz komus cos takiego minelo? Co mam zrobic? Pozdrawiam ! |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Różne organizmy, różne reakcje. Każdy przechodził początki tak, czy inaczej. Po dwóch miesiącach powinno się wszystko stabilizować a nie występować. Rzeczywiście część osób uskarżała się na tego typu dolegliwości skórne, wypryski itp. Nie wiem jak długo paliłeś analogi, lecz w moim odczuciu taka reakcja skóry jest prawidłowa a nie odwrotnie. Przy paleniu analogów doprowadzamy do zasuszenia, a nie prawidłowej pracy porów. Przy odstawieniu czynnika następuje odblokowanie, stąd pewnie taki lawinowy skok. Krostki, w okolicy ust wskazywać mogą także na opryszczkę, a co za tym idzie należy zwracać szczególną uwagę na higienę ustnika, częstsze jego wymiany, kąpiele itp. |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Aha, o, to sie troche dowiedzialem. Czyli ta suchosc, to wina odstawienia... hmmm, a kiedy moze mi to minac? Wakacje teraz, wiec chcialbym w pelni z nich korzystac ![]() ------ dodane o 13:30 --- wcześniejszy post dodany o 13:28 ----- palilem 2-3lata analogi. Moze warto kupic krem nawilzajacy? Czy zostawic to w spokoju? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Jeżeli którekolwiek z tych objawów Cię martwią, zgłoś się po prostu do dermatologa, a nie eksperymentuj. Zbada Twoją skórę i ewentualnie podpowie co masz zastosować.
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
no tak, ale trzeba niestety czekac miesiac, aby sie dostac...
|
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| e-papieros, ego, forum, papieros, papierosy |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |