| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Zdrowie, Bezpieczeństwo i E-Palenie dyskusje o wpływie e-palenia na zdrowie i bezpieczeństwo |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Witam Buszując po sieci natknąłem się na pewien artykuł. Pozwolę sobie zacytować kawałeczek abyście wiedzieli z czym mamy tutaj do czynienia. Resztę oceńcie sami. "Prawdziwi naukowcy trzymali quasi-medycznych badaczy za gardło, bo „połączenie” śmiertelnego eksperymentu radioaktywnej cząstki z łagodnym eksperymentem dymu tytoniowego, ostatecznie pokazało na zawsze, że palenie w żadnym wypadku nie może powodować raka płuc. I dalej, w jednym dużym „przypadkowym” eksperymencie, którego nigdy nie pozwolono im opublikować, prawdziwi naukowcy dowiedli z zaskakującą jasnością, że palenie faktycznie pomaga chronić przed rakiem płuc." link do artykułu Palenie chroni przed nowotworem |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
nie znalazłam smoka a w każdej bajce być powinien. rosjanie być może mają mały odsetek dorosłych osób palących za to niewątpliwie jeden za najwyższych na świecie palących dzieci i stosunkowo niską średnią życia. co do greków i japończyków według mnie większy wpływ na zabicie komórek rakowych niż zbawcze działanie tytoniu ma sposób odżywiania się. pytanie też dotyczy samego tytoniu który być może nie powoduje raka a nawet go zwalcza i brzmi ile % tytoniu jest zawarte w papierosie. ale to już inna bajka.....
__________________ |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Dla mnie to też wygląda na zbyt naciągane. Trochę tchnie demagogią i teoria spiskową. Chociaż tę drugą lubię, to nie aż tak bardzo, żeby wierzyć. Trzeba poprzeć założenie dowodami, a nie spekulacjami. Na moje oko :"kpina" |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
moze i jeden papieros i jeden drink dziennie wychodzi na zdrowie niestety na pewno nie 20szt plus flaszka |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Juz gdzies kiedys czytalem dyskusje na ten temat i dalej nie wiem co o tym myslec .Zawsze mozemy znalesc artykul o szkodliwosci jedzenia ziemniakow, a i tak kartofelki na talezu bedziemy serwowac w naszej kuchni .Moze i jest w tym ziarenko prawdy, ale ja i tak mam smierdzielki juz dawno daleko albo khm gleboko w....
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Wychodzi na to że radioaktywne substancje znajdujące się w spalanym tytoniu zabijają komórki rakowe mogące powstawać w płucach...to może codziennie o poranku będę łykał pastylkę ze zubożonym uranem mając nadzieję że zbawienne promieniowanie szybciej zabije wirusy oraz komórki rakowe niż mnie samego o ile pamiętam w latach '80 każdy dentysta i lekarz rodzinny w stanach zachęcał do palenia tytoniu w ramach zbilansowanej diety dziękuję postoję i poczekam aż lobby tytoniowe wymyśli coś lepszego.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| cyt.W kontraście do tego, Ameryka, Australia, Rosja, i niektóre grupy wysp na Południowym Pacyfiku mają najniższą liczbę dorosłych palaczy na świecie Ciekawe informacje . Wiadomo też że Rosjanie najmniej piją. A Elvis żyje. Tu już pojechali po całości, autor pewnie był zmęczony:Jeśli pojedyncza mikroskopijna cząstka radioaktywna spadnie ci na skórę na plaży, masz raka skóry. Wdychasz pojedynczą cząsteczkę tego samego śmiertelnego błota, i śmierć z powodu raka płuc staje się nieunikniona, chyba że zdarzy ci się, że na szczęście palisz papierosy. Inteligenta osoba może napisać w miarę (z naciskiem na "w miarę") przekonywujący artykuł udowadniający dowolną tezę na podstawie ogólnie dostępnych informacji plus odrobinę fantazji i naginania faktów dla własnych potrzeb. Radziu, nie łykaj uranu bo będziesz świecił. T-fantik , odczep się od kartofelków,one som mniam-mniam
__________________ Ostatnio edytowane przez bogdanor ; 10-10-2011 o 22:45 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Bez przesady, przed nowotworem to chyba nic nie chroni. Trochę bujda jaka dla mnie.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
oj tam,Trzeba się dogadać z swoim organizmem, ciałem... Ja z nim zawarłem sojusz, tzn. ja i on jako że funkcjonujemy razem , postanowiliśmy obaj zadbać o nas..Może coś z tego wyjdzie. Przed nowotworem podobno chroni wcieranie ziemi z okolic Czernobyla , na noc, przed kolacją-nie wolno potem pić wody gazowanej CO2, tak gdzieś przeczytałem...żart
__________________ |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| analogi, newsroom, newsy, zdrowe palenie, zdrowie |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |