| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Zdrowie, Bezpieczeństwo i E-Palenie dyskusje o wpływie e-palenia na zdrowie i bezpieczeństwo |
![]() |
| | LinkBack (13) | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Ja to nawet nie piję. Ale to przychodzi z czasem, by nie pić. Chodzi oczywiście o liquid Ostatnio edytowane przez tomba ; 05-02-2010 o 11:47 |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Ja tak jak przedmówcy łatwiej rano wstaję. Kiedyś jeszcze na półśpiąco (pozycja "na sowę") jarałem śmierdziela. Teraz e-palę dopiero w samochodzie w drodze do pracy. Wieczorem gdy kładę się do łóżka nawet mnie w klacie nie kłuje .Ogólnie lepsze samopoczucie. No i poranny drą... lepszy |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
U mnie największą zmianą w samopoczuciu (a to dopiero 22 dzień) jest brak "papierosowego kaca". Zniknęła też mecząca zadyszka po przebiegnięciu 100-200 m. Ale akurat w tej materii nigdy nie byłem dobry. Jeszcze w szkole podstawowej na lekcjach WF-u biegi kończyłem zawsze jako ostatni i 'wypluwałem płuca" ![]() Ale gdy już byłem dorosłym - i do tego palącym papierosy - człowiekiem to odkryłem dla siebie kolarstwo górskie i wszędzie i zawsze jeździłem rowerem. Teraz gdy mieszkam na wsi to niestety więcej jeżdżę samochodem Czyli i tak miałem przewagę nad swoimi niepalącymi kolegami bo "od zawsze" jeździłem na rowerze.W czasach gdy byłem kurierem rowerowym w Warszawie i gdy jeszcze w Warszawie mieszkałem zrobiłem po mieście ok. 100 000 km. Częste też były weekendowe wypady w góry i robienie tras po ok. 200 km. Więc śmiało mogę powiedzieć, że moja wydolność była sporo wyższa niż u niepalących ale za to prowadzących siedząco-kanapowy tryb życia rówieśników. Ale ogólnie czuję się lepiej niż jeszcze miesiąc temu. Ostatnio edytowane przez bikermarek ; 04-02-2010 o 13:05 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
![]() Podobnie jak niektórzy wyżej zauważyłem u siebie to, że od czasu zażywania e-p moją pierwszą czynnością rano nie jest sięgnięcie po "macha", żeby się obudzić. Dodam, że miałem kilka dni temu "kryzys analogowy" i o dziwo- aby wstać, znów musiałem "rozpalać pod kotłem"... |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Przyjemny kac? Oj to oksymoron ! ale fakt jest lepszy niż przy kopceniu śmierdziuchów. Ja już walę analogi na imprezach. Chociaż fakt faktem ciężej mi wstać bez fajki rano. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Po 3-4 tygodniach od rzucenia fajek przeszedł mi kaszel, takie pokaszliwanie przez cały rok zawsze tłumaczyłem zimą-przeziębieniem latem-lodami, teraz już nie ma tego, zdecydowanie mniejsze bóle głowy, szczególnie przy zmianach ciśnienia. A co do porannego wstawania to zawsze jest ciężko |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
miałem dokładnie to samo
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Ja z kolei odczuwam, że epapieros mnie mdli, gryzie dziwnie po gardle, ale muszę jeszcze spróbować z absolutnym 0% nikotyną, to może gryzienie ustanie. Ogólnie słabo się czuje po e-papierosie. i wkurza mnie to, że od początku od kupienia narzucają olejek w kartromizerze, wolałbym sam coś wybrać i sobie dolać.
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
__________________ |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| atomizer, badania, baterie, cały, e-papierosy, ego, fajki, forum, kartridż, liquid, liquidy, nikotyna, papierosy, skład, smród, zakraplanie, zdrowie, zestaw, ładowanie |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |