| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Zdrowie, Bezpieczeństwo i E-Palenie dyskusje o wpływie e-palenia na zdrowie i bezpieczeństwo |
![]() |
| | LinkBack (5) | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
w XIX też średnia życia wynosiła 40 lat przy obecnych 80 Wprost 24 - Wiecznie młodzi do 2150 roku , panował szkorbut, przechodziły epidemie czerwonki tak więc ja skorzystam z wymysłu zachodniej cywilizacji a Ty dbaj o swoją florę bakteryjną jeśli jednak za przykład podajesz czasy do XIX w włącznie to oni nie znali dezodorantów a jako świetny środek medyczny stosowali pijawki bądź upuszczanie krwi zęby zaś leczyli u kowala
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Temat nieco wystygł, ale pozwolę sobie go odgrzać, ponieważ zauważyłem zmiany w samopoczuciu po odstawieniu analogów na rzecz e-p. 19 dzień e-palenia i 11 dzień e-palenia bez analogów - opis wrażeń do teraz: Sprzęt startowy: Ego Cigger Prestige i menthol 24 mg (atomek + wkłady watkowe, zakrapiane), czyli zestaw sklepowy. Pierwsze 2 dni (od całkowitej analogowej abstynencji, bo na hybrydzie bez zmian): - chmurzę dużo, często, mocny płyn (24mg niko), - przesadzam z nikotyną, ale nie chce mi się wcale analoga, - chodzę "przewapowany"... za dużo niko, na pewno. Rączki drżą, umysł mocno podkręcony, wzmożona potliwość, bardzo zmniejszone łaknienie, "tronik" kilka razy dziennie, luźny. 3-5 dzień: - przeliczyłem ilość nikotyny przyjmowanej z płynem 24 mg i porównałem do sytuacji wypalania 25-30 analogów. - okazało się, że przynajmniej 2-3 krotnie przesadzałem z dobową dawką. - postanowiłem przejść na lżejszy płyn, 16 mg a także nie chmurzyć non-stop a raczej dostosować to do "starych nawyków", czyli namgiełkować się do syta z przynajmniej 1h przerwy między sesjami. - objawy przewapowania minęły, dawka dzienna ustabilizowana. 6-11 dzień, garść obserwacji własnego samopoczucia: - zwiększone libido i mocniejsza erekcja poranna, - zwiększona kondycja seksualna (partnerka jest ukontentowana, zauważyła poprawę ),- brak zadyszki przy wchodzeniu po schodach, - przestały sinieć mi palce u stóp (przy analogach codziennie widziałem u siebie sine jak śliwka paluszki u stóp... na e-p jak dotąd objaw zniknął - podejrzewam poprawę krążenia mimo większych początkowo dawek nikotyny), - polepszenie węchu i smaku (na 16 mg ustabilizowanie apetytu - jem tyle samo co na analogach) - nie przybrałem na wadze, - fajki palone przez osoby 3cie zaczynają mi śmierdzieć, - po spożyciu alkoholu w mojej "indywidualnej dawce imprezowej co-weekendowej", czyli 120-150 g czystego etanolu (4 mocne piwa 7% lub 0,3l wódki) rano wstaję o niebo lepiej (!), - od 10 dnia zmieniłem wkłady i atomizer na kartomizer - 1-2 razy napełnię i mam na calutki dzień - bezobsługowe e-palenie jest wygodne, - ogólnie czuję się lepiej, oddycham lżej, mam więcej energii itp. - Trzymam się mentholowych liquidów (próbowałem mlb i innych ale menthol jest najlepszy dla mnie a paliłem zawsze "najmocniejsze czerwone" fajki) Co dalej: - na pewno postaram się zjechać z czasem z mocą płynów na max 12 mg (marzę sobie o 0 mg), - będę dalej obserwował co się zmienia z samopoczuciem, przy odrobinie czasu i chęci zaraportuję na forum. Dodatkowo: - czytałem w wielu postach, że nowi mają problem z kaszleniem po e-p. - nigdy nie kaszlałem po analogach (10 lat/25-30/najmocniejszych dostępnych) i nie kaszlę obecnie, jest dobrze. - ponoć są skargi na suche gardło/oskrzela/płuca - u siebie nic takiego nie zauważyłem od początku - czuję się lepiej i jest świetnie! Ciekawostka: - Od momentu całkowitego przejścia na e-p mam bardzo wyraziste sny, bardzo. Długość spania nie uległa zmianie (ok. 9h), za to wygląda na to, że częstotliwość fazy REM wzrosła wielokrotnie. Budzę się w nocy cyklicznie co 1-1,5h po wyrazistym śnie, po czym zasypiam mocno na kolejny period... Na razie tyle ode mnie, 3 majcie się Czajniczki! |
| Użytkownicy, którzy podziękowali Thind za tego posta: | ||
bogdanor (18-01-2012) | ||
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Witam Jezeli to co napisales byloby cytowane w ulotkach reklamowych e-petkow to sprzedaz pewnie wroslaby kilkukrotnie .A e-papieros bylby zaraz po aspirynie lekiem na cale zlo... , dla palaczy OFC.Wontek o libido pewnie spodoba sie plci pieknej , a ciekawe jak to wyglada u nich, wlasnie?![]() Pozdrowienia i tak trzymaj |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| atomizer, badania, baterie, cały, e-papierosy, ego, fajki, forum, kartridż, liquid, liquidy, nikotyna, papierosy, skład, smród, zakraplanie, zdrowie, zestaw, ładowanie |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |
LinkBacks (?)
Linki zwrotne tego tematu: http://forum.e-palarnia.com/zdrowie-bezpieczenstwo-i-e-palenie/419-wp-yw-e-papierosow-na-samopoczucie.html | ||||
| Dodane przez | For | Type | Data | |
| Google INTERIA.PL - szukaj: papieros elektryczny | This thread | Refback | 23-03-2010 05:17 | |
| Google INTERIA.PL - szukaj: papieros elektryczny | This thread | Refback | 17-01-2010 21:22 | |
| Google INTERIA.PL - szukaj: palenie papierosow a samopoczucie | This thread | Refback | 02-01-2010 20:03 | |
| Google INTERIA.PL - szukaj: e-papierosy forum dyskusyjne | This thread | Refback | 24-12-2009 04:25 | |
| Google INTERIA.PL - szukaj: e-papierosy forum dyskusyjne | This thread | Refback | 18-12-2009 18:31 | |