| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Zdrowie, Bezpieczeństwo i E-Palenie dyskusje o wpływie e-palenia na zdrowie i bezpieczeństwo |
![]() |
| | LinkBack (13) | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Jak zmieniło się Wasze samopoczucie po e-papierosach ? Tak się zastanawiam : Jak ktoś bierze bilobil (miłorząb), który rozszerza naczynia krwionośne w mózgu paląc jednocześnie to chyba będzie je miał za bardzo rozszeżone jak przeżuci się na e-papierosy, chyba że to nie substancje smoliste zwężają naczynia krwionośne. Ale to chyba dobra zamiana papierosy +bilobil(miłorząb) na e-papieros. Ostatnio edytowane przez e-fajkowicz ; 22-11-2009 o 16:21 |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Trochę nie rozumiem o co chodzi z tym bilobil'em, ale moje samopoczucie jest jak najlepsze. Nigdy nie nie czułem się tak dobrze Ostatnio edytowane przez tomba ; 24-11-2009 o 09:17 |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Witam,jestem tutaj zupełnie nowa i niezbyt dobra technicznie, nie bywana na..forach..to jest wyjątek!wątek samopoczucia uważam za kluczowy w e paleniu.Po 34 latach palenia stanęłam przed sytuacją: nawracające nieżyty dróg oddechowych, zniszczone papierosami oskrzela, smród i poczucie winy wobec otoczenia/szczególnie wnuki!/ moje palenie papierosów zbliża się ku końcowi bo sytuacja to wymusza...i konsekwencje rzucenia palenia,które znam z autopsji : po 10 miesiącach od odstawienia papierosów 17 kg wagi na plusie i do tego konflikt z otoczeniem z racji nadmiernej drażliwości.W krytycznym dla mnie momencie kiedy dojrzewałam do odstawienia papierosów pojawiła się dla mnie alternatywa e-papierosa!!!!marzyło mi się uczynić z palenia...ceremoniał! nie bezwiedne sięganie po papierosa,który MUSI być pod ręką! spełniło się moje marzonko! skręcanie, ładowanie , zakraplanie ...itp...dzięki tym czynnościom palenie nie jest bezwiedne, mam je pod kontrolą!!!i jeszcze jedno, gdzieś przeczytałam,że nikotyna odpowiada za wydzielanie hormonu szczęścia /serotonina?/ dlatego w badaniach naukowych stwierdzono,że osoby leczone antydepresantami łatwiej odstawiały papierosy.Działanie nikotyny zawartej w papierosie zastępowały leki antydepresyjne!Dzięki e papierosom mam możliwość dawkowania nikotyny i perspektywę bezbolesnego odejścia od palenia o ile przestanę lubić palenie bo...po prostu lubię!Pozdrawiam, będzie mi miło jeśli podzielicie się ze mną swoimi odczuciami
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cytat:
Zmiana samopoczucia jest sprawą indywidualną i może być obserwowana po kilku dniach lub tygodniach. Nie widziałem nigdy jakiegokolwiek rzetelnego badania o bilobilu Po prostu takiego badania nie ma. Nie wierz też w rozszerzające działanie składników tego preparatu na naczynia w mózgu. A to dlatego, że naczynia mózgowe mają regulowane napięcie mięśniówki odpowiedzialnej za ich przekrój w szczególny sposób - po prostu tkanka otaczająca naczynie ma najistotniejszy wpływ na dopływającą do niej krew, ona decyduje w tym miejscu ile ma jej dotrzeć. I czyni to w znacznym stopniu niezależnie do ciśnienia krwi jakie tam panuje. Jeśli próbując rozszerzyć tam naczynie, nie rozszerza go, to oznacza, że żaden bilobil czy czterobil nie rozszerzy ich. Bo tych naczyń nic nie rozszerzy oprócz mechanicznego sposobu. AMEN
__________________ Marek Li http://forum.e-palarnia.pl/blogs/marek-li/ Używam tylko IntelliCIG EVOlution z ECOpurem i... ...i nie mam zamiaru tego zmieniać! |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Samopoczucie- różnie z tym bywa ale chyba używam zbyt mocnych kartridży i liquidów. Zaraz brykam po słabszy zestaw bo kręci mi się w głowie i mam ściśnięte gardło.Nie wiem czy to to bo wcześniej jak rzucałam przy pomocy najsłabszych tabletek z nikotyną lub biorezonansu gdzie w ogóle się odstawia było to samo. Może organizm mi się przestawia, oczyszcza ze smoły. Poza tą małą niedogodnością przypływ energii.Fajnie mi bez kopciuchów. |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
potwierdzam łatwość wstawania ![]() kiedy paliłam analogi musiałam nastawić budzik co najmniej godzinę wcześniej ,potem się snułam ,piłam kawę ,paliłam, o śniadaniu nie było mowy , teraz(mimo że epalę dopiero od ośmiu dni) wstaję bez bólu, zjadam śniadanko. Jak skowronek normalnie |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Jaga, i u mnie jest dokładnie tak samo. A e-palić rano wcale już nie muszę. Zaprzyjaźnij się z e-p, to więcej pozytywów jeszcze Cię zaskoczy. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| A ja dalej mam problemy ze wstawaniem, chyba za mało inhaluje ![]() Rano nie pije kawy bo za późno wstaje ale jest już plus EP, nie palę z rana jak tylko otworzę oczy, bo mam lenia aby napełnić kartridż ![]() No i najważniejsze, prędzej po degustacji napoi wyskokowych wymieszanymi z analogami czułem się jak "stara szmata", którą ktoś star cały korytarz, teraz to bajka, przyjemny kac i "lekkość" stawania
__________________ ### Nauczyłem się jednego, nie "ciągnę" byle czego ### Janty eGo / KR 808D-1 / Joye Stick V3 / King M401 / Cigare Elite 150 / TANK 1100 SOLO / Cała masa innych gratów... Wirtualny Hel |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| atomizer, badania, baterie, cały, e-papierosy, ego, fajki, forum, kartridż, liquid, liquidy, nikotyna, papierosy, skład, smród, zakraplanie, zdrowie, zestaw, ładowanie |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |