| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Zdrowie, Bezpieczeństwo i E-Palenie dyskusje o wpływie e-palenia na zdrowie i bezpieczeństwo |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Witam. Dzisiaj zacząłem swój pierwszy dzień z e-fajką, podczas zaciągania się, cholernie gryzie mnie w gardło, o co chodzi? Mam eGo Tanka, czy to możliwe że liquid słabo spływa i pale tak jakby na sucho i dlatego gryzie, jaka jest prawidłowa pozycja e-fajki podczas palenia, trzymać poziomo, czy może skierować ją w dół aby siłą grawitacji liquid spływał? - próbowałem już na kilka sposobów,ale cały czas mnie podrażnia ten e-dymek... Czy te gryzienie w gardle może być szkodliwe, czy te atomizery podczas nagrzewania się nie wydzielają czasami oparów metali, z których przecież jest zrobiony. ..? Ostatnio edytowane przez tyskaczpl ; 08-12-2011 o 12:48 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| http://forum.e-palarnia.com/rzucanie...cam-fajki.html (ja właśnie rzucam fajki) normalny objaw - więcej pij na początku lepiej lekko w dół nie metali nie wydzielają, ale jak czujesz spaleniznę znaczy, że liquid nie dociera na grzałkę |
| Użytkownicy, którzy podziękowali marcinl za tego posta: | ||
tyskaczpl (08-12-2011) | ||
|
| |||||||||||
| |||||||||||
| Cytat:
Spalenizny raczej nie czuję, tylko taki gryzący, jałowy (bezsmakowy) dym ... |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
więc liquid nie dociera do grzałki ile uzywasz już tego atomizera? może czas go przepłukać? spirytus rektyfikowany niech poleży w nim w pełni zanurzony godzinę albo całą noc |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
| Cytat:
Mam na jednym e-fajku standardowy liquid, bodajże Marlboro, oraz wiśnie na drugim, oba mnie gryzą... [zawartoś nikotyny (24 i 18)] |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
aha to w takim razie zbyt duża zawartość nikotyny, gryzienie to też kop więc polecam liquidy o mocy 12/11mg |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
| Cytat:
![]() Chyba że sobie to po rozcieńczam.... |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
można, z tym, że rozcienczenie bazą (najlepiej 0mg - bo najtańsza i najmniej jej będzie potrzeba) spowoduje lekką utratę smaku
|
|
| |||||||||||
| |||||||||||
| Cytat:
Zobaczymy jak się będę czuć jutro, czy mocno podrażniać mi będzię gardło, bądz to taki efekt przejściowy na początku e-palenia.... tak czy inaczej pożyjemy zobaczymy |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| bezpieczeństwo, dyskusja, e-palenie, zdrowie |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |