| |||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ i Regulamin | Arcade | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
| Zdrowie, Bezpieczeństwo i E-Palenie dyskusje o wpływie e-palenia na zdrowie i bezpieczeństwo |
![]() |
| | LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Wystraszył mnie ten termin "królik doświadczalny". Nie popieram testów przeprowadzanych na zwierzętach (jakiegokolwiek gatunku). Najlepiej byłoby pewnie w ogóle nie palić, ale to już zupełnie inny temat i zaraz judge mnie przekieruje dobrze byłoby również nie jeździć samochodem, nie używać lodówek, dyzodorantów, rozebrać i bezpiecznie zutylizować dachy z azbestu itp... w takim razie puszczę sobie dymka |
|
| |||||||||||
| |||||||||||
|
Dzisiaj w "trójce" podali newsa "E-palenie - szkodliwe jak tradycyjne". Informacja była krótka i podano, że greccy naukowcy przeprowadzili badania na osobach palących e-p. i nie udało się im wykazać, że są mniej szkodliwe niż tradycyjne papierosy. Dodatkowo podano, że amerykańscy naukowcy znaleźli śladowe ilości substancji rakotwórczych w oparach wdychanych podczas inhalacji. Na zakończenie podali, że podobne badania przeprowadzono w Australii (lub Nowej Zelandii - nie pamiętam dokładnie) i tam wykazano, że e-palenie jest mniej szkodliwe od tradycyjnego. Więc zdania są podzielone, ale tytuł newsa był jednoznaczny. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
|
Odnoszą się do wypowiedzi greckich naukowców którzy oparli się o 3 badania liquidów, więcej informacji TVN24.pl "E-papieros też może zabić?" - Raport greckich naukowców. Nie podoba mi się ton jaki zaczynają mieć wypowiedzi polskich mediów... |
![]() |
| Bookmarks |
| Tagi |
| badania, cały, e-fajki, e-palarnia, e-palenie, e-papieros, e-papierosy, ego, fajki, fda, forum, gliceryna, glikol, glikol propylenowy, health, naukowcy, nikotyna, opinie, papieros, papierosy, skład, tvn, zdrowie |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| |